Logo-Boktober-Valkenburg.png

Bok-d'Amuse

DE SMAKELIJKSTE SPANNENDE

WANDELROUTE VAN LIMBURG

LET OP:

Deze wandelroute is helaas niet geschikt voor

bezoekers in een rolstoel; kijk voor andere routes

van de Route d'Amuse die beter toegankelijk zijn.

Antoon Bosch

​Geniet tijdens deze spannende zoek-speur-puzzeltocht.

 

Ga nu mee naar die vervlogen tijd: Een tijd van schouten, herenboeren en galgen, maar ook een tijd van grote armoede en onderdrukking geregeerd door de keizerin van Oostenrijk vanuit Wenen (Oostenrijks Valkenburg) en de heren van Holland vanuit Brussel (Staats Valkenburg), veelal geholpen door de hoogwaardigheidsbekleders van de kerk.

Op 2 november 1773 volgt een resolutie der Staten Generaal inzake het ‘rigoreus vervolgen van meenigte godloose gaauwdieven en booswigten, alle gehoorende onder eene talryke bende’, waarmee het land van Valkenburg ‘opgevuld’ was. Er wordt o.a. gesproken over het, indien mogelijk, geheel uitroeien van de bende.

Door het oplossen van uitdagende vraagstukken tijdens deze tocht van 5,6 km ontdekt  u de geheimen; terwijl u onderweg mag genieten van vijf smakelijke versnaperingen ....

U koopt de wandeling inclusief de vijf amuses, bij het kantoor van VVV Zuid-Limburg (Visitlimburg) aan het Dorrenplein in Valkenburg of hier, via de Webshop. Dagelijks te wandelen tussen 12:00 en 18:00 uur.

 

Natuurlijk kunt u ze ook aanschaffen bij de start van de wandeling, in het eerste restaurant in de Bok d'Amuse  >> Herberg de Leeuw aan de Brug

€ 13,95

p.p.

De restaurants in deze route:


Leeuw aan de Brug

De Zoete Zoen

De Daelhemergroeve

Huis ter Geul
 taverne/speeltuin 't Koetshoes

(Deze route vormt géén cirkel; er is dus maar een plek waar u kunt starten!)