top of page

DE SMAKELIJKSTE SPANNENDE
WANDELROUTE VAN LIMBURG

Door een aantal uitdagende vraagstukken op te lossen tijdens deze tocht van 4,5 km ontdekt u (in pm 4 uur) de geheimen; terwijl u onderweg mag genieten van vier smakelijke versnaperingen; kinder- en vegetarische alternatieven beschikbaar....

U bestelt tickets voor deze gezellige wandeling inclusief de vier amuses in deze webshop of bij de Limburgwinkel van Visitzuidlimburg (VVV).  De wandeling start bij 'Herberg' Party & Bites-'t Hoekje. 

Dagelijks te wandelen van 1 september t/m 31 oktober 2023 tussen 12:00 en 18:00 uur, 
(reserveren verplicht)

het verhaal...

Nicolaes Hollanders was een hardwerkende man die als herbergier vaak op het land uithielp om alle eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Hij was pas in 1768 in Valkenburg komen wonen en werd na 7 jaar nu eindelijk een beetje geaccepteerd door de lokale Valkenburgers. Dat de goede man meerdere vrienden op het land en in het donker zag, was wel bekend. Het was bij zijn huis dat in de vroege avond van 22 juli 1775 de deur werd ingeslagen. Nicolaes werd stevig aangepakt en meegenomen naar de roemruchte cellen achter het hoog-gerecht van Valkenburg in de Grote Straat. Men wist dat als je daar terecht kwam, de beul uit Berg je wel aan de praat probeerde te krijgen. Want volgens luitenant hoog-drossaard W.D. Vignon moest er een einde komen aan de overvallen en onrust door het duivelse addergebroed. Furieus was hij! Eindelijk dachten ze een doorbraak te hebben na een goede geseling op 23 maart 1775 van de jongste dochter (Geertruid) van zijn meest gezochte vijand en vermoedelijk leider van de goddeloze bende, Anthoon Bosch. Een recollectie van haar antwoorden deed echter alle informatie teniet. Dus besloot Vignon
over te gaan op het oppakken van meer verdachten. Nicolaes was één van hen.

 

De wandeling wordt georganiseerd in het kader van de Valkenburgse Bokkenweken 2023 en is te wandelen van 1 september t/m 31 oktober.

De herbergen in de
Bok d'Amuseroute...

 

LET OP: vanwege sluitingsdagen en bedrijfsvakanties is het mogelijk dat een andere herberg de honneurs van een van bovenstaande waarneemt. U vindt de route-aanpassingen op uw ticket! 

Deze wandelroute is ook geschikt

voor bezoekers in een rolstoel. Grindpaden kunnen worden omzeild.

HANDICAP SYMBOL.png
QR 2023 bok-damuse oplossing.png

Heeft u de route gewandeld en denkt u u de juiste oplossing te hebben klik dan hier op BOK 2023 OPGELOST!

amuselogo-trnsprnt.png

Deze route d'Amuse is ontwikkeld naar een idee van
Mystery Unlocked door De Heunsberg BV en Ivo Benders vormgeving. 

Visit-Zuid-Limburg-Logo-Zwart-2.png
MH_unlocked_logo_POS_1.png

© 2023 De Heunsberg BV & Mystery Unlocked Valkenburg
contact: info@bok-damuse.nl

bottom of page