top of page
♿️

notities betreffende toegankelijkheid 

Deze Route d'Amuse is:

 goed te doen voor rolstoelgebruikers

 met route-aanpassing te doen voor rolstoelgebruikers

 met hulp en/of route aanpassig te doen voor rolstoelgebruikers

Tip: als minder valide mag u de coupons van uw route ook besteden bij bedrijven uit de andere routes d'Amuse; print deze pagina en knobbel vooraf even uit hoe u de wandeling vorm geeft.

Dit bedrijf is:

Rolstoel-WC & toegankelijk

Gelijkvloers toegankelijk

Met trappen toegankelijk

Niet bereikbaar met rolstoel

Route d'Amuse 1:

De wandeling als beschreven is niet geheel begaanbaar met een rolstoel, maar wel te doen met een aanpassing: vervang de amuse bij de Wilhelminatoren met een amuselocatie uit een andere route (bijvoorbeeld die bij "Hotel Botterweck" of "Bij de Jongens". Daartoe gaat u van het Pannenkoekenparadijs via Muntstraat en Berkelstraat direct in de richting van Parkhotel Valkenburg (rechtdoor over Neerhem). Onderweg van Parkhotel naar Perron 21 bezoekt u een van bovenvermelde alternatieve amuse-restaurants. Restaurateurs wijzen u graag even de (om) weg.

1 - Pannenkoekenparadijs

2 - De Wilhelminatoren

3 - Parkhotel | Restaurant PC

4 - Restaurant Perron 21

Route d'Amuse 2:

De wandeling is in zijn geheel begaanbaar met een rolstoel, hoewel een (vlakke) passage u over een onverharde weg leidt (tussen Kasteel Schaloen en Leeuw aan de brug). Alle bedrijven in deze route zijn bereikbaar met een rolstoel; de Stationnerie en Leeuw aan de Brug beschikken over een rolstoeltoilet. Om binnen te komen moet u bij Huis ter Geul en Kasteel Schaloen een paar trapjes bedwingen, waarmee men u overigens graag helpt.

1 - Restaurant de Stationnerie

2 - Leeuw aan de Brug

3 - Brasserie Kasteel Schaloen

4 - Huis ter Geul

Route d'Amuse 3:

Deze route is eveneens geheel begaanbaar met een rolstoel, zij het dat u na de Amstel Gold Race Xperience de trappenstraat (d'n Dwingel) dan moet vermijden. U wandelt dan niet via de Daelhemerweg, maar via de Muntstraat en Neerhem naar het Berkelplein voor de amuse "Bij de Jongens". Om binnen te komen bij het Koetshoes moet u een trede overwinnen en kan het binnen (zeker in het weekend) een beetje krap worden met een rolstoel; als u een paar stappen kunt lopen zult u zich in deze gezellige taverne  makkelijk kunnen verplaatsen.

1 - Brasserie Royal
2 - Amstel Goldrace Xperience 

3 - Bij de Jongens

4 - Taverne 't Koetshoes

Route d'Amuse 4:

Alle deelnemende restaurants in deze route zijn goed toegankelijk, echter is de aangegeven wandeling tussen amuse 2 en 3 een uitdaging met een rolstoel (breed maar onverhard bospad bergop). Bovendien is het wandelpad tussen amuse 3 en 4 echt niet geschikt voor rolstoelgebruik (trappen en een weidepad). Het blijft een leuke wandelroute, maar wellicht kunt u de amuse 4 beter vervangen met een locatie uit een van de andere routes onderweg, bijvoorbeeld het Pannenkoekenparadijs of Leeuw aan de Brug.

1 - Bueno Hotel Botterweck
2 - Shimano Experience Center

3 - Restaurant de Zoete Zoen

4 - Daelhemergroeve

bottom of page