Deutscher Sprache
english
HANDICAP SYMBOL.png
route-damuse-3.jpg

Welkom bij de Route d' Amuse in Valkenburg

“Amuse-gueule” is de originele Franse benaming voor smaakpleziertjes. Heeft ons riviertje “de Geul” dan iets culinairs in haar naam? U zult het beleven! Voor de dertiende keer wordt de Route d'Amuse georganiseerd. In 2019 zijn er vier afwisselende wandelingen beschikbaar, elk voor € 11,95 per persoon (*). De wandelingen gaan over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. U heeft voor elk van de wandelingen (4 tot 6 km) ongeveer vier uur nodig, omdat u onderweg  gaat genieten van vier hapjes die de restaurateurs voor u hebben bereid.

 

Hoewel handig; het is niet nodig de routes vooraf te kopen. Op de dag van uw wandeling kunt u ze bij een van de verkooppunten aanschaffen of á contant bij het 1e restaurant uit de route van uw keuze. Het is niet mogelijk een plaats te reserveren; maar in de praktijk lukt het altijd wel om een plaatsje te bemachtigen.

 

De amuses kunnen dagelijks* genuttigd worden tussen 12:00 en 18:00 uur (26 december tot uiterlijk 16:00). Neem tenminste 4 uurtjes de tijd voor de wandeling, anders gaat u het beslist niet halen om voor sluitingstijd van alle vier de amuses te genieten. Kinderen krijgen een passende kinder-amuse als u dat wenst en ook voor vegetariërs is op de meeste plekken een passend alternatief geregeld.

 

U kunt trouwens starten met de amuse van úw keuze omdat de routes een cirkel vormen. Wel zijn sommige routes zodanig gepland, dat u nooit in het donker via een onverlichte of gladde passage hoeft te wandelen (mits men de aangegeven volgorde aanhoudt). Alle routes omvatten buiten het 'stadse' deel een stukje door de prachtige natuur die ons Kerststadje omringd. Meestal zijn de uitdagende passages te omzeilen, mocht het eens wat minder weer zijn of wanneer u bijvoorbeeld met een kinderwagen wandelt. Lees bijzonderheden per route op de detailpagina.
 

Goed opgevoede honden en kinderen zijn welkom bij elk amuse-restaurant. Helaas zijn niet alle bedrijven toegankelijk voor rolstoelen en ook kunnen niet alle ondernemers passende sanitaire voorzieningen bieden voor minder validen. De organisatie zal u graag adviseren in specifieke gevallen; stuur even een e-mail naar info@route-damuse.nl.
 

Parkeren kunt u op openbare parkeerterreinen in Valkenburg: betaald parkeren € 1,90 per uur (max. € 8 /dag). Voor een dagtarief van € 5,74 kunt u parkeren bij Q-Park aan het station.

helaas in 2020 niet gestart. We hopen u 2021 weer te mogen verwelkomen! in Augustus weten we meer...

(*)  De routes kunt u wandelen van 15 november 2019 t/m 5 januari  (uitgezonderd 24, 25, 31 december & 1 januari) !

TIPS: De zondagen vanaf 1 december zijn bijzonder gezellig maar ook erg druk. Wandel de route op die dagen eens in omgekeerde volgorde of start lekker vroeg! Ga ook eens op een weekdag en geniet van nóg meer en snellere service. Grotere groepen? Verdeel de wandelaars liefst in groepjes van 10 tot 15 personen; niet elk restaurant biedt zitgelegenheid voor grotere groepen, zeker op de zondagen.

Waar is de route te koop?

De routes zijn á contant te koop bij Natuurshop Madelief (Dr. Erensstraat in Valkenburg) en bij alle deelnemende restaurateurs. Wilt u de route vooraf aanschaffen en betalen met uw pinpas of creditkaart (handig als u de routekaart kado wil doen of met een groep wandelt), dan kan dat ook bij veel Limburgwinkels en VVV servicepunten (waaronder die in Valkenburg aan het Theodoor Dorrenplein).

 

Tevens is de route te verkrijgen via de veilige 'Tickli' (VVV) webshop U ontvangt dan een e-ticket dat u bij bovenstaande verkoop-locaties kunt verzilveren voor een route naar keuze.  

madelief-logo.png