top of page
HANDICAP SYMBOL.png

Welkom bij de Route d' Amuse in Valkenburg

route-damuse-3.jpg
Deutscher Sprache
english

“Amuse-gueule” is de originele Franse benaming voor smaakpleziertjes. Heeft ons riviertje “de Geul” dan iets culinairs in haar naam? U zult het beleven! Voor de negentiende keer wordt de Route d'Amuse georganiseerd. In 2023 zijn er twee afwisselende wandelingen beschikbaar, elk voor € 12,50 per persoon (*). De wandelingen gaan over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. U heeft voor elk van de wandelingen (p.m. 5km) ongeveer vier uur nodig, omdat u onderweg  gaat genieten van vier hapjes die de restaurateurs voor u hebben bereid.

 

U moet dit jaar reserveren voor de routes; zowel een datum als een starttijd. Dit kan alleen via deze website of aan de balie bij de VVV winkel (Visit Zuid-Limburg). Het is niet mogelijk een plaats te reserveren; maar in de praktijk lukt het altijd wel om een plaatsje te bemachtigen. U kunt tot het laatste moment nog reserveren zolang er plek is.

 

De amuses kunnen dagelijks* genuttigd worden tussen 11:00 en 18:00 uur (26/12 tot 16:00u). Neem tenminste 4 uurtjes de tijd voor de wandeling, anders gaat u het niet halen om voor sluitingstijd van alle vier de amuses te genieten. Kinderen krijgen een passende kinder-amuse als u dat wenst en ook voor vegetariërs is er een passend alternatief op verzoek.

U start op de gereserveerde tijd bij het 1e restaurant in uw route (staat op uw ticket) met de amuse van úw keuze. Als u een passage van de route mogelijk in het donker via een onverlichte of gladde passage moet wandelen adviseren wij u stevig schoeisel en een zaklamp mee te nemen. Alle routes omvatten buiten het 'stadse' deel een stukje door de prachtige natuur die ons Kerststadje omringd. Meestal zijn de uitdagende passages te omzeilen, mocht het eens wat minder weer zijn of wanneer u bijvoorbeeld met een kinderwagen wandelt. Lees bijzonderheden per route op de detailpaginas.
 

Goed opgevoede honden en kinderen zijn welkom bij elk amuse-restaurant; soms niet binnen maar op terras. Helaas zijn niet alle bedrijven toegankelijk voor rolstoelen en ook kunnen niet alle ondernemers passende sanitaire voorzieningen bieden voor minder validen. De organisatie zal u graag adviseren in specifieke gevallen; stuur even een e-mail naar info@route-damuse.nl kijk ook even op deze pagina.
 

Bereikbaarheid en parkeermogelijkheden vindt u op de website van Kerststad Valkenburg bereikbaar.


BELANGRIJK:  
We vragen u binnen een kwartier van het bestelde tijdslot te starten met uw wandeling. U kunt uw ticket tot 24 uur vooraf nog veranderen naar een andere dag/tijdstip.  

(*) 
Deze amuse-routes kunt u wandelen van 17 november '23 t/m 7 januari '24
       (uitgezonderd 24, 25, 31 december & 1 januari)

TIPS: De weekends vanaf 1 december zijn bijzonder gezellig en snel volgeboekt. Boek die data daarom tijdig! Ga ook eens op een weekdag en geniet van nóg meer en snellere service. Grotere groepen? Verdeel de wandelaars liefst in groepjes van 10 tot 15 personen; niet elk restaurant biedt zitgelegenheid voor grotere groepen, zeker op de zondagen.

Waar is de route te koop?

De routes zijn te koop bij op onze webshop. U krijgt dan een bevestigingsformulier met een QR-code die u bij het 1e restaurant in de route laat scannen (kan ook vanaf uw mobiele telefoon. Wilt u liever tickets aanschaffen en contant betalen if met uw pin- of creditkaartpas (handig als u de tickets cadeau wil doen of met een groep wandelt), dan kan dat bij veel Limburgwinkels en VVV servicepunten.

Bijgewerkt op: 16 okt. 2023

AMSTEL BIER, ARRIVA, AVONTUUR, BAVARIA, BRAZZA VALKENBURG (MACONO), CSU CLEANING, DOLMANS MONSDAL / LANDSCAPING GROUP, FRISSEN GROEN TECHNIEK GEMEENTE VALKENBURG AAN DE GEUL, HANOS, HOLLAND CASINO VALKENBURG AAN DE GEUL, HOTEL RICHE, LA BODEGA VALKENBURG, LANDAL KASTEELDOMEIN DE CAUBERG, LEEUW BIERBROUWERIJ HAACHT, MEXICAANS RESTAURANT EL CASTILO, PIXIEDUST PRODUCTIONS, PROVINCIE LIMBURG, PUB HENRY VIII, RESTAURANT LATINOS, RITCHI'S STEAKHOUSE, ROUTE D'AMUSE / DE HEUNSBERG BV, STICHTING BIZ VALKENBURG, THERMAE 2000, TOOL-NATION, VAN BEERS, VISIT ZUID-LIMBURG, VITAMIENTJE, WEBU,ALBERT HEIJN VALKENBURG, BAKKERIJ KOOS VAN EIJNDHOVEN, BAR BISTRO PISTACHE, RESTAURANT EL CASTILLO, BISTRO BAR DE MICHIEL, BOMBARINO, BONNE APARTE, BOQUE, BOUTIQUE HOTEL SCHEEPERS, CUP&VINO, DE BEDRIJFSVERZEKERAAR, LANDAL DE WAUFSBERG BV, HOTEL RESTAURANTE LA CASA, HOTEL SCHAEPKENS VAN ST. FYT, IJSSALON/SMAAKMAKERIJ FER BOTTERWECK, INSTALLATIEBEDRIJF A. PLOEM EN ZN. BV, JOY FLOWERS, KURVERS WEGENBOUW BV, LUNCHROOM DE BONGERD, NOTARIAAT VALKENBURG, PARKHOTEL VALKENBURG, PARKING NETWORK BV, PETER WIJNS SCHILDERWERKEN, POWER4EVENTS (VH LAMBRIX ELEKTROTECHNIEK), RESTAURANT VALKENHOF, SHIMANO EXPERIENCE CENTER, PARTY&BITES T HOEKJE, TDS PRODUCTIONS, TOPPARKEN RESIDENCE VALKENBURG

bottom of page