HANDICAP SYMBOL.png

Welkom bij de Route d' Amuse in Valkenburg

route-damuse-3.jpg
Deutscher Sprache
english

“Amuse-gueule” is de originele Franse benaming voor smaakpleziertjes. Heeft ons riviertje “de Geul” dan iets culinairs in haar naam? U zult het beleven! Voor de dertiende keer wordt de Route d'Amuse georganiseerd. In 2022 zijn er drie afwisselende wandelingen beschikbaar, elk voor € 11,95 per persoon (*). De wandelingen gaan over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. U heeft voor elk van de wandelingen (4 of 5,5 km) ongeveer vier uur nodig, omdat u onderweg  gaat genieten van vier hapjes die de restaurateurs voor u hebben bereid.

 

Na een jaar te hebben overgeslagen is de route weer ontwaakt. U moet dit jaar reserveren voor de routes; zowel een datum als een starttijd. Dit kan alleen via deze website of aan de balie bij de VVV winkel (Visit Zuid-Limburg). Het is niet mogelijk een plaats te reserveren; maar in de praktijk lukt het altijd wel om een plaatsje te bemachtigen.

 

De amuses kunnen dagelijks* genuttigd worden tussen 11:00 en 17:00 uur (nu ook op 26 december). Neem tenminste 4 uurtjes de tijd voor de wandeling, anders gaat u het beslist niet halen om voor sluitingstijd van alle vier de amuses te genieten. Kinderen krijgen een passende kinder-amuse als u dat wenst en ook voor vegetariërs is een passend alternatief geregeld.

 

U start op de gereserveerde tijd bij het 1e restaurant in uw route (staat op uw reservering) met de amuse van úw keuze. Als u een passage van de route mogelijk in het donker via een onverlichte of gladde passage moet wandelen adviseren wij u stevig schoeisel en een zaklamp mee te nemen. Alle routes omvatten buiten het 'stadse' deel een stukje door de prachtige natuur die ons Kerststadje omringd. Meestal zijn de uitdagende passages te omzeilen, mocht het eens wat minder weer zijn of wanneer u bijvoorbeeld met een kinderwagen wandelt. Lees bijzonderheden per route op de detailpagina.
 

Goed opgevoede honden en kinderen zijn welkom bij elk amuse-restaurant. Helaas zijn niet alle bedrijven toegankelijk voor rolstoelen en ook kunnen niet alle ondernemers passende sanitaire voorzieningen bieden voor minder validen. De organisatie zal u graag adviseren in specifieke gevallen; stuur even een e-mail naar info@route-damuse.nl.
 

Parkeren kunt u op openbare parkeerterreinen in Valkenburg: betaald parkeren € 1,90 per uur (max. € 8 /dag). Voor een dagtarief van € 5,74 kunt u parkeren bij Q-Park aan het station.


BELANGRIJK:  
Al onze bedrijven houden zich aan de geldende maatregelen rondom 'het virus' en vragen u binnen het bestelde tijdslot te starten met uw wandeling. Als u bij de start uw corona-check QR en ID kunt tonen (zolang dat verplicht blijft) mag u bij alle restaurants naar binnen; u krijgt dan een polsbandje om als u dat wil. Voor gasten zonder corona-check kunnen we helaas nu ook buiten geen terrasstoel meer aanbieden. Regel anders even via www.testenvoortoegang.nl een "coronavrij-QR-code". Liever niet? Dan mag u uw ticket tot 24u voor uw tijdslot nog annuleren en krijgt uw geld terug. We houden het gezellig voor iedereen en gaan hierover niet in discussie.  

(*)  De routes kunt u wandelen van 12 november 2021 t/m 9 januari  (uitgezonderd 24, 25, 31 december & 1 januari) !

TIPS: De zondagen vanaf 1 december zijn bijzonder gezellig en snel volgeboekt. Boek die data daarom tijdig! Ga ook eens op een weekdag en geniet van nóg meer en snellere service. Grotere groepen? Verdeel de wandelaars liefst in groepjes van 10 tot 15 personen; niet elk restaurant biedt zitgelegenheid voor grotere groepen, zeker op de zondagen.

Waar is de route te koop?

De routes zijn te koop bij op onze webshop; u krijgt dan een bevestigingsformulier met een sac-code die u bij het 1e restaurant in de route inlevert. Wilt u de route vooraf aanschaffen en betalen met uw pinpas of creditkaart (handig als u de routekaart kado wil doen of met een groep wandelt), dan kan dat ook bij veel Limburgwinkels en VVV servicepunten.

Bijgewerkt op: 17 dec. 2021

We werken hard aan nieuwe edities van onze routes. Nieuwe smakelijke amuse-ideetjes en nieuwe deelnemende restaurants. De Kerstroute loopt van 18-11-22 t/m 8/1/23.

Op deze site houden we u meteen op de hoogte zodra de routes boekbaar zijn.

Op een virusvrij 2022!