top of page
herfst-amusetogologo.png
 • Kan ik starten bij elk van de 4 restaurants?
  Op het door u bestelde ticket leest u waar u moet beginnen. Zo start de speurtocht naar het Zwarte Kruit bij Restaurant de Beren op de Leeuwhof in Valkenburg. De Bok d'Amuseroute start bij Restaurant Party & Bites in de Grotestraat Centrum. U krijgt daar de route/puzzelkaarten met de coupons voor de amuses. Daarom kunt u alleen daar starten...
 • Moet ik reserveren voor de route? Hoe zit dat als mijn plannen veranderen?
  Ja, u moet het ticket vooraf plannen en afrekenen. Zo weten de restaurants hoeveel mensen dagelijks wandelen en kunnen altijd tijdig en vers amuses voor u voorbereiden; bovendien wordt (meestal) voorkomen dat er tientallen wandelaars tegelijk starten en men moet wachten op een zitplaats (we hebben natuurlijk geen zicht op de drukte in individuele restaurants, maar vertrouwen op uw begrip als er even een file is). Geen zorgen; mocht u ineens andere plannen krijgen. Dan kunt u nog tot 24 uur voor de geplande starttijd uw ticket aanpassen naar een nieuwe datum of zelfs gratis annuleren.
 • Is er rekening gehouden met kinderen?
  De kinderen ontvangen dezelfde amuse of mogen vragen om een alternatieve (kinder-)amuse als ze dit niet lusten. U bent er natuurlijk vrij in om voor de kleintjes geen eigen amuse-ticket te bestellen. Dan bepaalt u wat ze onderweg drinken of eten en ze lopen gezellig mee.
 • Hoe lang is de route?
  De afstand is 4 tot 5 kilometer (afhankelijk of u een afkorting neemt. Neem er wel in ieder geval 4 uur de tijd voor omdat u onderweg gaat genieten van de amuses en de puzzels probeert op te lossen. Tot uiterlijk 18 uur worden de amuses geserveerd.
 • Met hoeveel personen mag ik boeken?
  Je mag boeken maximaal 10 personen per ticket. Dit is tevens het aanbevolen maximale aantal om samen mee te wandelen. Met meer mag gerust, maar dan moet je meerdere tickets boeken. Als je met meer personen wandelt is het waarschijnlijker dat niet meer iedereen een zitplaats krijgt (een zitplaats is trouwens niet gereserveerd, beschikbaarheid is afhankelijk van de drukte in het restaurant).
 • Wat is er aangepast op MAANDAGEN en waarom?
  Route het Zwarte Kruit: Op maandagen is de tweede herberg in de route een andere. Maison Haacht heeft haar wekelijkse sluitingsdag en de tweede puzzel wordt met een smakelijke amuse geserveerd bij de buurman Bistro de Michiel (een duidelijke omschrijving van de aanpassing staat op uw ticket). Route Bok d'Amuse: Op maandagen is de laatste herberg in de route een andere. Restaurant La Bodega heeft haar wekelijkse sluitingsdag en de laatste puzzels met een hartige amuse wordt geserveerd bij Dinercafé Amadeus op 100 meter afstand.
 • Wat is er anders op WOENSDAGEN en waarom?
  Op woensdagen is de laatste herberg in de route Zwarte Kruit een andere. Restaurant de Zoete Zoen heeft haar wekelijkse sluitingsdag en de ontknoping van de puzzels wordt met een smakelijke amuse geserveerd bij 't Koetshoes (een duidelijke omschrijving van de aanpassing staat op uw ticket).
 • Vakantietijd bij 't Koetshoes 27/9 tot en met 8/10; wat nu?
  Voor de Bok d'Amuse kunt in die periode terecht bij het prachtige Parkhotel aan de Neerhem. Daar wordt een heerlijke amuse geserveerd en de puzzels opgelost die normaal bij 't Koetshoes zouden worden gedaan.
 • Kun je deze route comfortabel wandelen met een kinderwagen?
  Het grootste deel van de route gaat over vlakke voetpaden. Route het Zwarte Kruit: Er is een passage door een stukje weiland en met een stevige wandelwagen zou dat makkelijk lukken. Die kun je omzeilen door na amuse drie de Cauberg op te wandelen en niet en niet via de "Kniensgracht". Ook de terugweg door het bos gaat over een breed pad, maar bij regenachtig weer kunt u ervoor kiezen dezelfde weg terug te lopen (Cauberg). Route Bok d'Amuse: Een mooie passage via een bospad dat glad kan zijn kunt u omzeilen; in de routekaart staat omschreven hoe.
 • Hoe zit het als een persoon uit een groepje niet kan meewandelen?
  Dan moet u het gehele ticket annuleren (u krijgt uw geld terug) en een nieuw ticket boeken voor het aantal personen dat wel meewandelt; dit kan tot 24 uur voor de geplande vertrektijd. Doe dat dan wel direct na elkaar zodat u niet met een uitverkochte starttijd wordt geconfronteerd. Het oude ticket wordt dan natuurlijk ongeldig.
 • Mag een hond mee met de wandeling?
  Met een goed opgevoede hond kun je bij alle amuse-bedrijven terecht. Wellicht maak je even zijn of haar pootjes schoon als jullie door de modder hebben gelopen; maar dat geldt natuurlijk ook voor de wandelschioenen.
 • Moet ik voor kleine kinderen ook een ticket kopen?
  Een ticket geeft recht op een wandelroute inclusief de amuse-coupons. Kinderen zijn niet altijd de makkelijkste eters en de kleintjes zullen moeite hebben met het oplossen van de puzzels. U kunt er ook voor kiezen om de kinderen gewoon te laten meewandelen zonder ticket en op de locaties voor de kinderen apart een drankje of hapje aan te schaffen,
 • Ik volg een dieet; is daarin voorzien?
  Een vegetarisch alternatief is bij elke stop als alternatief beschikbaar. In overleg met de gastheer zijn er wellicht individueel nog andere mogelijkheden of alternatieven mogelijk. Wilt u dat exact vooraf weten; bel dan even met de restaurants. Meld uw dieet in ieder geval even bij het afgeven van de amuse-coupons. U vindt een link naar de individuele website van de restaurants op de startpagina.
 • Kan ik de route ook afdrukken (plattegrond)?
  Jawel, er is ook een exemplaar beschikbaar om af te drukken. Kijk op de plattegrond-pagina van de wandeling.
 • Moet ik ergens bergop lopen? Dit is moeilijk voor mij...
  De route bevat wel een klim naar restaurant de Zoete Zoen (behalve op woensdagen). De laatste amuse kan men op woensdagen bij 't Koetshoes nemen; dan is de route geheel vlak.
 • Zijn er kadobonnen beschikbaar?
  Nog niet helaas. We zijn ermee bezig...
 • Tot wanneer loopt de Zwarte Kruit amuseroute?
  In ieder geval de hele zomer van 2023. Tijdens het boeken van de tickets zie je de beschikbare data.
 • Is dit dezelfde route als in 2020?
  De route liep inderdaad onze dezelfde naam en is in covid-lockdown-tijden tweemaal afgebroken. De verhaallijn is dezelfde als toen, maar de amuse-bedrijven (herbergen) zijn nieuw, de puzzels zijn opgefrist en natuurlijk zijn er nieuwe amuses die worden geserveerd.

DE SMAKELIJKSTE 

WANDELROUTE VAN LIMBURG

© 2021 De Heunsberg BV
contact: info@route-damuse.nl

in samenwerking met.:

cropped-Logo_WijzijnValkenburg.png
bottom of page