top of page
HANDICAP SYMBOL.png

De kerstroutes d'Amuse voor 2022

Er zijn dit jaar drie verschillende wandelroutes met elk vier stopplaatsen, waar u telkens een heerlijke amuse krijgt geserveerd tegen afgifte van de coupon uit uw route.  De bedrijven hebben al een aantal jaren ervaring met de route en weten hun gasten elk jaar weer te verrassen met een originele, smakelijke amuse als kennismaking met hun bedrijf.

Voor uw en onze veiligheid houden alle amuse-bedrijven zich aan de op dat moment geldende regels betreffende het corona-virus.

 

U kiest de route die u wenst en reserveert een starttijd via deze website (*). U betaalt eenvoudig met Ideal. Met de bevestigingsmail meldt u zich op het gereserveerde tijdstip (met een marge van pm 15 minuten) en ontvangt na het scannen van uw ticket de route met de coupons. 

Aan alle routes zijn korting-coupons gehecht, waarmee u korting krijgt voor activiteiten als bij Cycle Center, de kabelbaan en Mergelrijk. Ook vindt u bewaarcoupons voor fietshuur bij Cycle Center, een try-out bij Shimano, een drankje bij de kerstmarkt in de Fluweelengrot of een aperitief bij uw diner in restaurant de Zoete Zoen. Bij inlevering van uw enquête (aan de route gehecht) dingt u mee naar leuke prijzen als gratis routes, toegangskaarten en meerdere "diners voor twee" bij de amuse-restaurateurs. De prijsverloting vindt op 21 januari 2023 plaats en wordt persoonlijk met de winnaars gecommuniceerd.

(*) Wilt u  à contant of met PIN betalen dan kunt u de route reserveren aan de balie van een Visit-Zuidlimburgwinkel (VVV), bijvoorbeeld in de Dr. Erensstraat in Valkenburg .

tip !

Wandelroute
1 groen)

 

 

Hartje Valkenburg & meer (4,5 km)

De gevarieerde route start bij het restaurant van 'Hotel Valkenburg by Mercure', gevestigd op het nieuwe Par'Course terrein waar eens Leeuwbier brouwerij was gevestigd, waar nu alles draait om groene mobiliteit.

 

De route gaat langs vroegere parel 'hotel Prinses Juliana' naar het oudste nog bestaande station van Nederland, onlangs overgenomen door ervaren gastheren Sandy en Theo. 

 

Van daar uit wandelt u langs historische plekje en een gezellige markt (tot 31/12) naar het hartje van Valkenburg met al haar terrasjes. Een jaar geleden stond alles hier tot een meter onder water. Het restaurant dat u daar bezoekt heeft pas een paar maanden geleden haar deuren kunnen openen na het herstel van alle waterschade.

Vanuit het centrum wandelt u langs de kades van de Geul naar het oosten van ons stadje totdat u wordt verwelkomd bij Huis ter Geul; een klein familiehotel met een uitstekende keuken.

U loopt van daaruit via verschillende stadspoorten, winkeltjes en de brouwketels van 'de Leeuw'  terug naar het Par'Course terrein.

 

Een route met veel indrukken en heerlijke amuses.

Wandelroute
2  (blauw)

 

Gastheerschap & natuurwandeling (4,2 km).  

Deze route begint bij een hotel met een rijke geschiedenis en een splinternieuw concept, waar alles draait om wijnen en eigentijdse culinaire ervaringen.  Geniet van hun smaakpleziertje en de bijzondere inrichting. 

 

Van hier uit wandelt u door park Dersaborg in de richting van de Geul, langs historische wandreclames; over het Old Hickory brugje naar het bruisende centrum met haar terrasjes, ijssalons en winkeltjes. Hier wordt u verwelkomd in het restaurant van buurman 't Hoekje.

Door het gezellige centrum wandelt u verder naar een bijzonder nieuw trendy restaurant aan de rondweg.

Via het Berkelplein bereikt u de oevers van de Geul. U passeert diverse Geulbrugjes, de St. Jansbron en de kinderspeeltuin aan de Geul, die hoort bij uw volgende amuserestaurant in de koetsierswoning van kasteel Oost. U wacht een top-amuse en een gezellig oponthoud.

Van hier uit gaat de tocht weer in de richting van het station, zodat u weer netjes terugkomt op de plek waar u deze wandeling begon.

Geniet van de gastvrijheid van de ervaren ondernemers in deze route.

Wandelroute
3  (rood)

 

Spannend actief en lekker Valkenburg (3-5 km).  

Start: hoogste punt van Valkenburg: de Wilhelminatoren. U kunt kiezen; start bij attractiepark Kabelbaan als u wellicht met de Kabelbaan naar de start wil gaan (niet inbegrepen maar met kortingbon voor 3 ipv 5 EURO), of even een lekker stukje door het bos bergop wandelen naar 'd'n Tore', waar de 1e amuse wordt geserveerd; in het torenrestaurant toren of op drukke dagen op de gezellige kleine kerstmarkt. Uw ticket kunt u op beide locaties scannen waarna u de routekaart met de coupons ontvangt (hoe kom ik bij de toren zonder kabelbaan?).

 

U ver volgt de route door het bos bergaf, langs de ondergrondse Kerstmarkten (t/m 30 december) naar de top van de Cauberg, naar het feeëriek gedecoreerde Landal Kasteelpark. waarna u weer bergaf wandelt naar het Par'Course, het nieuwe belevingscentrum met het Cyclecenter (grootste fietsverhuurder van Nederland), een internationaal Mercure hotel, fitnesscentrum, welness en meer. En uw volgende amuse bedrijf Shimano Experience Center.

Daarna gaat u naar het gezellige centrum, kerstmarkt Santas Village en geniet van de amuse van het oudste café van Valkenburg.

Bijzonderheid: op woensdagen is het restaurant van het Landal Kasteelpark gesloten. Op die dagen gebruikt u de coupon van Landal aan het eind van de cirkel; een gezellige verassing in ieder geval.

Onze restaurants hebben  weer nieuwe bijzondere amuses bedacht als visitekaartje van hun bedrijven, waarmee zij u gaan verwennen. Neem de tijd en maak er een gezellige middag van. Een uurtje of 4 heeft u er wel voor nodig.

Aan elke routekaart zijn vier amuse-coupons gehecht en twee kortingscoupons voor onder anderen de ondergrondse Kerstmarkt in de Fluweelengrot, de Kabelbaan, MergelRijk. De bonnen zijn geldig gedurende het hele kerstseizoen 2022 en de extra bewaarcoupons zelfs nog in het zomerseizoen 2023. U hoeft ze dus niet op dezelfde dag te gebruiken als het tijdens uw wandeling op een plekje gezellig of laat wordt.

Plattegrond Route 1 2022.png
English
Deutsch
Francais
Plattegrond Route 2 2022.png

Klik op de route om in te zoomen

Plattegrond Route 3 2022.png

Er zijn een ruim  aantal gemeentelijke parkeerterreinen waar u uw auto kwijt kunt voor € 1,90 per uur en maximaal € 9 per dag. 
Ook bij het Station (Q-park) kunt u uw auto de gehele dag veilig parkeren voor € 1,15 per uur of een dagtarief van € 6,00.

bottom of page