top of page
HANDICAP SYMBOL.png

De kerstroutes d'Amuse voor 2023

Er zijn dit jaar twee verschillende wandelroutes met elk vier stopplaatsen, waar u telkens een heerlijke amuse krijgt geserveerd tegen afgifte van de coupon uit uw route.  De bedrijven hebben al een aantal jaren ervaring met de route en weten hun gasten elk jaar weer te verrassen met een originele, smakelijke amuse als kennismaking met hun bedrijf. U kiest de route die u wenst en reserveert een starttijd via deze website (*). U betaalt eenvoudig met Ideal of creditcard. Met de bevestigingsmail (het Ticket) meldt u zich op het gereserveerde tijdstip (met een marge van p.m. 15 minuten) en ontvangt na het scannen van uw ticket de route(s) met de coupons. 

(*) Wilt u  à contant of met PIN betalen dan kunt u de route reserveren aan de balie van een Visit-Zuidlimburgwinkel (VVV), bv an het Dorrenplein in Valkenburg .

tip !

Wandelroute
1  (rood)

 

Spannend actief en lekker Valkenburg (4,5-5,5 km).  

U start op het Par'Course, het sportieve hart van Valkenburg in het Shimano Experience Center. U wandelt van daaruit langs de hei geleidelijk via een wandelpad tot boven aan de Cauberg, restaurant De Zoete Zoen achter de feeëriek gedecoreerde poort van het Landal Kasteeldomein.

Op woensdagen is de Zoete Zoen gesloten en geniet u uw amuse in het centrum bij Bistro de Michiel in het centrum, Valkenburgs oudste café  gelegen tussen de kraampjes van Santa's Village.

Van hier uit gaat u naar het hart van Kerststad Valkenburg; naar het Grendelplein nabij de ondergrondse Kerstmarkten in de Sprookjesachtige Fluweelengrot en in de grote Gemeentegrot. Als u een van deze markten wil bezoeken, doe dat dan liefst na uw wandeling. De wachttijden zijn dan een stuk korter en u ziet er wezenlijk meer van de markten en de aangeboden kunst en Kerstproducten (bij uw routekaart zit trouwens ook een kortingsbon voor de Fluweelengrot - geopend t/m 30 december '23).

Vanaf het wandelt u langs de Fluweelengrot een tot aan het voetpad naar de Wilhelminatoren. Daar vervolgt u het pad tot boven aan de Heunsberg en de ingang van 'd'n tore'  waar de 3e amuse wordt geserveerd; in het torenrestaurant  of op drukke dagen op de gezellige kleine kerstmarkt. 

Of met korting in de Kabelbaan naar de volgende amuse, of U vervolgt de wandeling door het bos langs het Sprookjesbos bergaf tot aan 'deGrubbe'. Via de Neerhem (hier liggen een aantal luxe hotels, waaronder Parkhotel, Riche en Atlanta) komt u aan het Berkelplein, waar u wordt verwelkomd 'bij de Jongens' Max, Ruben en hun team ('s-zaterdags tot uiterlijk 17:00u ivm de Parade) .

Daarna gaat u via het Geulpad weer naar uw startlocatie (of blijft onderweg nog even 'hangen' bij een gezellige markt, kroeg of restaurant in de stad.

Deze route gaat deels over prachtige wandelpaden en we adviseren (bij slecht weer) stevig schoeisel te dragen. Voor minder validen is deze route minder geschikt. (zie uw ticket voor verdere bijzinderheden).

Wandelroute
2  (blauw)

 

Gastheerschap & natuurwandeling (5,5 km).  

Deze route begint bij een hotel met een rijke geschiedenis en een splinternieuw concept, waar alles draait om wijnen en eigentijdse culinaire ervaringen. Restaurant Bruis heet u welkom in de smaakvolle inrichting met een bijzonder smaakpleziertje.

Van hier uit wandelt u door park Dersaborg in de richting van de Geul, langs historische wandreclames; over het Old Hickory brugje naar het bruisende centrum met haar terrasjes, ijssalons en winkeltjes. Hier wordt u verwelkomd met de volgende amuse in restaurant Party & Bites tegenover het oude stadhuis, waar nu het Museum Valkenburg is gevestigd.

 

Door het gezellige centrum wandelt u verder naar een bijzonder monument uit de 14e eeuw. Het sprookjesachtige Kasteel Schaloen met haar slotgracht en de ernaast gelegen Brasserie Schaloen waar uw derde amuse geserveerd wordt. Het kasteel is trouwens te koop (als u nog 6,5mln heeft liggen).

U vervolgt via de 'drie beeldjes', passeert het Geulbrugje, de St. J

ansbron en de kinderspeeltuin aan de Geul, die hoort bij uw volgende amuserestaurant in de koetsierswoning van kasteel Oost. U wacht een top-amuse en een gezellig oponthoud.

Van hier uit gaat de tocht weer in de richting van het station, zodat u weer netjes terugkomt op de plek waar u deze wandeling begon.

Geniet van de gastvrijheid van de ervaren ondernemers in deze route.

Hoewel deze route ook over wandelpaden gaat, zijn deze meest vlak en toegankelijk voor minder validen en kinderwagens. Restaurants Schaloen en 't Koetshoes beschikken niet over  toiletvoorziening voor mindervaliden.

Mocht u een van de ondergrondse Kerstmarkten willen bezoeken, ga dan bij voorkeur na afloop van de wandeling; zeker in het weekend zijn de wachtrijen voor de markten overdag erg lang en moet u vooraf reserveren. Voor de Fluweelengrot vindt u een kortingcoupon in uw routekaart.

Onze restaurants hebben  weer nieuwe bijzondere amuses bedacht als visitekaartje van hun bedrijven, waarmee zij u gaan verwennen. Neem de tijd en maak er een gezellige middag van. Een uurtje of 4 heeft u er wel voor nodig.

Aan elke routekaart zijn vier amuse-coupons gehecht en kortingscoupons voor onder anderen de ondergrondse Kerstmarkt in de Fluweelengrot, de Kabelbaan, Shimano Experience Center en Museum Valkenburg. De bonnen zijn geldig gedurende het hele kerstseizoen 2023 en de extra bewaarcoupons voor o.a. fietsverhuurbedrijf Cycle Centezelfs nog in het zomerseizoen 2024. U hoeft ze dus niet op dezelfde dag te gebruiken als het tijdens uw wandeling op een plekje gezellig of laat wordt.

LEUK OM TE WETEN: Aan het eind van de wandeling kunt u uw stem uitbrengen voor het naar uw mening beste amuserestaurant (en eventueel opmerkingen achterlaten). U dingt dan mee naar leuke prijzen (etentje voor twee, toegangskaarten, consumpties; ter beschikking gesteld door de amuserestaurants). De verloting vindt plaats op 21 januari 2024 en de winnaars worden rechtstreeks geïnformeerd (over de trekking kan niet worden gecommuniceerd).

English
Deutsch
Francais
Plattegrond Route 1 2023.png

Klik op de route om in te zoomen

2023 Plattegrond Route 2.png

Er zijn een ruim  aantal gemeentelijke parkeerterreinen en ook biedt Kerststad informatie waar u uw auto kwijt kunt voor € 1,90 per uur en
maximaal € 10 per dag.  Ook bij het Station (Q-park) kunt u uw auto de gehele dag veilig parkeren voor € 1,24 per uur of een dagtarief van € 6,47.

bottom of page