top of page
♿️

notities betreffende toegankelijkheid 

Route d'Amuse is:

 goed te doen voor rolstoelgebruikers

 met route-aanpassing te doen voor rolstoelgebruikers

 met hulp en/of route aanpassing te doen voor rolstoelgebruikers

 voor rolstoelgebruikers en mensen slecht ter been zeer zwaar te doen met omwegen

Bedrijf is:

Rolstoel-WC & toegankelijk

Gelijkvloers toegankelijk

Met trappen toegankelijk

Niet bereikbaar met rolstoel

Route d'Amuse 1:

De wandeling als beschreven is makkelijk begaanbaar met een rolstoel maar gaat over een paar onverharde wandelwegen op weg naar Huis ter Geul. Hoewel niet echt een hindernis, zijn die zijn te omzeilen als u via het voetpad het laatste stuk gaat. Restaurateurs wijzen u graag even de (om) weg. Om binnen te komen moet u bij Huis ter Geul een paar trapjes bedwingen, waarmee men u overigens graag bij helpt.

1-Hotel Valkenburg by Mercure

2-Stationnerie de Guasco

3-Brasserie Royal

4-Hotel Huis ter Geul

Route d'Amuse 2:

De wandeling is in zijn geheel begaanbaar met een rolstoel of als u wat moeilijker loopt. Er zijn ook geen heuvels of trappen te beklimmen. Wellicht kiest u ervoor om het laatste stuk (1km) wandelpad te vermijden door niet bij de geulbrug het wandelpad te nemen maar de grote brug over te steken en via het voetpad te gaan tot na het parkeerterrein en dan rechtaf te slaan. Bij het Koetshoes is één trapje naar het café of een oprijplaat voor de gezellige terras-kersttent; even melden dan maakt men deze voor u open.

1-Rest. Bruis | Dormio Wijnhotel

2-Party & Bites | 't Hoekje

3-Bij de Jongens | Tap & Tafel

4-Taverne Speeltuin t Koetshoes

Route d'Amuse 3:

Niet aan te bevelen voor rolstoelgebruikers of als men slecht ter been is.. De wandeling bevat tweemaal een flinke klim. De eerste is te omzeilen door gebruik te maken van de Kabelbaan naar de Wilhelminatoren, hoewel daar ook weer trapjes te begaan zijn om het historische gebouw binnen te komen. De 2e klim naar de top van de Cauberg is ook een uitdaging. U kunt die overslaan en twee amuse nemen bij Shimano of een van de andere. restaurants. Als u een elektrische rolstoel heeft zou het moeten lukken via het trottoir van de Cauberg op en neer. Het bospad naar beneden is dan weer een uitdaging; het eerste stuk daalt tamelijk sterk en kan modderig zijn. 

1-Wilhelminatoren / Kabelnaan

2-De Zoete Zoen

3-Shimano Experience center

4-Bar Bistro De Michiel

bottom of page