top of page
HANDICAP SYMBOL.png

Welkom bij de Route d' Amuse in Valkenburg

route-damuse-3.jpg
Deutscher Sprache
english

“Amuse-gueule” is de originele Franse benaming voor smaakpleziertjes. Heeft ons riviertje “de Geul” dan iets culinairs in haar naam? U zult het beleven! Voor de veertiende keer wordt de Route d'Amuse georganiseerd. In 2022 zijn er drie afwisselende wandelingen beschikbaar, elk voor € 11,95 per persoon (*). De wandelingen gaan over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. U heeft voor elk van de wandelingen (3,5-5,5 km) ongeveer vier uur nodig, omdat u onderweg  gaat genieten van vier hapjes die de restaurateurs voor u hebben bereid.

 

U moet dit jaar reserveren voor de routes; zowel een datum als een starttijd. Dit kan alleen via deze website of aan de balie bij de VVV winkel (Visit Zuid-Limburg). Het is niet mogelijk een plaats te reserveren; maar in de praktijk lukt het altijd wel om een plaatsje te bemachtigen. U kunt tot het laatste moment nog reserveren; zolang er plek is.

 

De amuses kunnen dagelijks* genuttigd worden tussen 11:00 en 18:00 uur (26/12 tot 16:00u). Neem tenminste 4 uurtjes de tijd voor de wandeling, anders gaat u het beslist niet halen om voor sluitingstijd van alle vier de amuses te genieten. Kinderen krijgen een passende kinder-amuse als u dat wenst en ook voor vegetariërs is er een passend alternatief op verzoek.

U start op de gereserveerde tijd bij het 1e restaurant in uw route (staat op uw reservering) met de amuse van úw keuze. Als u een passage van de route mogelijk in het donker via een onverlichte of gladde passage moet wandelen adviseren wij u stevig schoeisel en een zaklamp mee te nemen. Alle routes omvatten buiten het 'stadse' deel een stukje door de prachtige natuur die ons Kerststadje omringd. Meestal zijn de uitdagende passages te omzeilen, mocht het eens wat minder weer zijn of wanneer u bijvoorbeeld met een kinderwagen wandelt. Lees bijzonderheden per route op de detailpaginas.
 

Goed opgevoede honden en kinderen zijn welkom bij elk amuse-restaurant; soms niet binnen maar op terras. Helaas zijn niet alle bedrijven toegankelijk voor rolstoelen en ook kunnen niet alle ondernemers passende sanitaire voorzieningen bieden voor minder validen. De organisatie zal u graag adviseren in specifieke gevallen; stuur even een e-mail naar info@route-damuse.nl kijk ook even op deze pagina.
 

Betaald Parkeren kunt u op openbare parkeerterreinen in Valkenburg voor max. € 1,90 per uur. Voor een dagtarief van € 6 kunt u parkeren bij Q-Park aan het station.


BELANGRIJK:  
Al onze bedrijven houden zich aan de geldende maatregelen rondom 'het virus' en vragen u binnen het bestelde tijdslot te starten met uw wandeling. Moeten we stoppen als het virus weer om zich heen zou grijpen? Dan mag u uw ticket annuleren en krijgt uw geld terug. Mochten we open blijven en er maatregelen zijn waarmee u het niet eens bent krijgt u bij annulering 24u vooraf ook uw geld terug. We houden het gezellig voor iedereen en gaan hierover niet in discussie.  

(*) 
Deze amuse-routes kunt u wandelen van 18 november '22 t/m 8 januari '23
       (uitgezonderd 24, 25, 31 december & 1 januari)

TIPS: De zondagen vanaf 1 december zijn bijzonder gezellig en snel volgeboekt. Boek die data daarom tijdig! Ga ook eens op een weekdag en geniet van nóg meer en snellere service. Grotere groepen? Verdeel de wandelaars liefst in groepjes van 10 tot 15 personen; niet elk restaurant biedt zitgelegenheid voor grotere groepen, zeker op de zondagen.

Waar is de route te koop?

De routes zijn te koop bij op onze webshop. U krijgt dan een bevestigingsformulier met een QR-code die u bij het 1e restaurant in de route laat scannen (kan ook vanaf uw mobiele telefoon. Wilt u liever tickets aanschaffen en contant betalen if met uw pin- of creditkaartpas (handig als u de tickets cadeau wil doen of met een groep wandelt), dan kan dat bij veel Limburgwinkels en VVV servicepunten.

bottom of page