top of page
English
Deutsch
Francais

De 4 routes d'Amuse voor 2019

Er zijn vier verschillende wandelroutes met elk vier stopplaatsen, waar u telkens een heerlijke amuse krijgt geserveerd tegen afgifte van de coupon uit uw route.  De meeste bedrijven hebben al een aantal jaren ervaring met de route en weten hun gasten elk jaar weer te verrassen met een originele, smakelijke amuse als kennismaking met hun bedrijf. Bij alle routes zijn kortingcoupons aangehecht, waarmee u korting krijgt tot activiteiten als de Gemeentegrot. de kabelbaan, Winterwonderland, de Fluweelengrot en Mergelrijk. Bij inlevering van uw enquête (aan de route gehecht) dingt u mee naar leuke prijzen als gratis routes, toegangskaarten en meerdere "diners voor twee" bij de amuse-restaurateurs. De prijsverloting vindt op 21 januari 2020 plaats en wordt persoonlijk met de winnaars gecommuniceerd.

Wandelroute
1 (geel)

 

 

Hartje Valkenburg & meer (4,5 km)

De gevarieerde route start in 't Centrum bij het Pannenkoekenparadijs, vlakbij de twee ingangen van de ondergrondse kerstmarkten.  Een pannenkoek van bijzonder allooi hoort bij de ingrediënten van deze amuse.

 

De route gaat via de heunsbergerweg naar een van de mooiste uitzichtspunten in de regio. De gastheren van de Wilhelminatoren serveren uw volgende amuse in 't weekend op de nieuwe mini-kerstmarkt aan de voet de toren. Mocht u niet door het bos naar beneden willen wandelen, dan kunt u ook met de Kabelbaan naar de voet van de Heunsberg.

 

Uw wandeling gaat verder langs het Sprookjesbos naar Parkhotel; een van de grootste en oudste hotels van Valkenburg.

U vervolgt uw route aan de rand van het snelst stromende riviertje van Nederland, langs de sluis en de molen in de richting van het Station, waar u kunt gaan genieten van de amuse van Bistrot Perron-21, gelegen in het statige hotel Tummers; een van de 'founding-fathers' in de 15 jarige Route d'Amuse traditie.

Geniet van de gastvrijheid van de ervaren ondernemers in deze route.

Wandelroute
2  (blauw)

 

Monumenten & natuur wandeling (6 km).  

Deze route start aan het oudste stationsgebouw van Nederland; over het Old Hickory brugje in richting van het centrum. Wandel door de historische (maar zojuist herbouwde) stadspoort naar de zetel van de laatste stadsbrouwerij van Valkenburg.

Via de oude watermolen (die in het weekend vaak te bezichtigen is) bereikt u de oevers van de Geul. U passeert de St. Jansbron en de gezegende bezinnings-plaats bij de 'drie beeldjes' en bereikt het prachtige 11e eeuwse kasteel Schaloen in Oud-Valkenburg, waar u een smakelijke verrassing wacht in het poorthuis.

De route gaat dan verder langs de Sjloensmolen, de heemtuin en een zeer zeldzame 'levensboom' in richting van het centrum van Valkenburg.

Onderweg passeert u het meertje aan het Geulstrand en bereikt aan de rand van de bebouwde kom de laatste gastheer van deze route.

Natuurlijk kunt u ook bij een andere lokatie starten want elke route vormt een cirkel.

Via het nieuwe Walramplein en de stadswallen wandelt u naar het begin van deze route, het station.

Wandelroute
3  (rood)

 

 

Valkenburg experience (5 km).  

 

In het hartje van Valkenburg, naast het romantische oude stadhuis met museum start deze wandeling met haar 1e amuse.

U volgt de Geulkades langs de oude Nicolaaskerk en het rustieke Kasteel den Halder langs twee stadsparken: het Halderpark en het Odapark.

Na het onlangs opgeleverde Diepengaarde woningbouwproject bereikt u de Polfermolen en de locatie van uw volgende amuse in een gezellig wielercafé.

 

Voorbij aan de ingangen van de gezellige ondergrondse kerstmarkten bereikt u via een historische trappenstraat "d'n Dwingel" het kanon aan de Berkelpoort en uw de derde amuse-restaurant.

Langs de oevers van het Geulstrand en de Geul wandelend komt u bij het knusse koetshuis/speeltuin van Kasteel Oost; al 15 jaar opgenomen in de Route d'Amuse.

De Geul leidt ook verder meanderend de weg naar het centrum, via de sluis, ingenieuze vistrappen  en de gerestaureerde stadswallen terug naar de start.

Een route met veel indrukken en heerlijke amuses.

Wandelroute
4  (groen)

 

 

Valkenburg kort en mooi (4 km).  

 

Ook deze wandeling start in het hartje van onze Kerststad, bij de Geulpoort, Visit Zuid-Limburg en Santa's Village. Uw 1e amuse gebruikt u bij een knus familiehotel dat is gelieerd aan een Spaans restaurant.

De Geuloevers volgend bereikt u "Par'Cours", voorheen het domein van  brouwerij "de Leeuw". Nu is het een pleisterplaats voor actieve mensen met een hart voor sport en fietsen in het bijzonder. Fietsverhuur, sportcentrum en alles rondom de fiets en het vissen.

Wandel van daaruit prachtig door het bos gleidelijk hoger tot bij het luxe Landal Kasteelpark; geniet van hun amuse. Zo easy bent u de Cauberg nog nooit opgewandeld. Of het een Zoete Zoen wordt is de vraag...

Bergaf wordt het een makkie (bij nat weer moet u wellicht een beetje omlopen) om uw volgende amuse te bereiken, in het enige onderaardse restaurant van Valkenburg.

 

U kunt na deze amuse nog kiezen voor een bezoek aan de Kerstminiaturen van Mergelijk of de beroemde Kerstgrot van de Fluweelengrot; u komt er langs op weg terug naar het centrum; de plek waar u de route begon. Beleef en geniet ...

tip !

Onze restaurants hebben  weer nieuwe bijzondere amuses bedacht als visitekaartje van hun bedrijven, waarmee zij u gaan verwennen. Neem de tijd en maak er een gezellige middag van. Een uurtje of 4 heeft u er wel voor nodig, maar ook als u het niet zou halen om voor 18u nog uw laatste amuse te gebruiken is het goed om te welen dat u de route nog op een andere dag kunt afmaken.

 

Aan elke routekaart zijn vier amuse-coupons gehecht en twee kortingscoupons t.w.v. € 2 voor onder anderen de ondergrondse Kerstmarkt in de Fluweelengrot, de Kabelbaan, Winterwonderland, Kerst in MergelRijk, en Valkenburg on Ice. De bonnen zijn (net als de amusecoupons) geldig gedurende het hele kerstseizoen 2019 en de extra bewaarcoupons zelfs nog in het zomerseizoen 2020 bij Shimano Experience center of bij Agogo Valkenburg. U hoeft ze dus niet op dezelfde dag te gebruiken als het tijdens uw wandeling op een plekje gezellig of laat wordt.

2019-Route-1-WEB-DE-4-ROUTES.png
2019-Route-2-WEB-DE-4-ROUTES.png
2019-Route-3-WEB-DE-4-ROUTES.png
2019-Route-4-WEB-DE-4-ROUTES.png

Klik op de route om in te zoomen

Klik op de route om in te zoomen

Klik op de route om in te zoomen

Klik op de route om in te zoomen

Bij het Parkeerterrein aan het Station (Q-park) kunt u uw auto de gehele dag veilig parkeren voor een dagtarief van € 5,74. Er zijn verder een ruim  aantal gemeentelijke parkeerterreinen waar u uw auto kwijt kunt voor € 1,90 per uur en maximaal € 8 per dag.

bottom of page